WTC Ruinen naar Apeldoorn

WTC Ruinen 06/09/2014

Op zaterdag 6 september zijn 16 WTC leden naar Apeldoorn gereisd, om daar mee te doen aan de Gelre MTB fietstocht. Deze tocht werd georganiseerd vanuit het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn

en de opbrengst van deze tocht werd geschonken aan een aantal goede doelen, o.a. UNICEF en Kids College Apeldoorn.

Je kon kiezen uit 2 afstanden, 35 en 70 km. Meestal is de inschrijving vanuit een sportkantine, maar dit keer was het vanuit het ziekenhuis, en dat was wel apart. Toen iedereen zich had ingeschreven, was het tijd om te vertrekken. Maar eerst nog even met z’n allen op de foto. Een fotograaf van de Stentor maakte van groepen een foto. De foto werd zogenaamd op de voorpagina van de zaterdag editie van de Stentor geplaatst. Zo had je een unieke voorpagina waar je met je club op stond. Bij terugkomst was er de mogelijkheid om deze voorpagina’s te kopen. De opbrengst ging ook naar het goede doel. Voor iedere WTC deelnemer hebben we een exemplaar meegenomen.

wtc-apeldoorn

De route ging door veel bos en over glooiend terrein, richting de Woeste Hoeve, Hoenderlo, over mooie heidegebieden langs de toren van Radio Kootwijk en weer via een mooi heidegebied en bos naar Apeldoorn. Het was een goed uitgezette route. Na dertig kilometer was er een pauze op het schietterrein bij Harskamp. Hier kwamen de deelnemers van de wegtochten ook hun maag bijvullen. Het was dus gezellig druk daar. Het toeval deed zich voor dat we elkaar bij de pauze allemaal weer gezien hebben. Wat een beetje jammer was, dat er maar één pauze was. Na 50 kilometer zag je dan ook regelmatig deelnemers aan de kant staan om even te eten. Bij terugkomst was er de mogelijkheid om soep en een broodje te eten op het grote terras dat was gemaakt op de parkeerplaats van het ziekenhuis. Natuurlijk waren er ook nog een paar gekkigheden. Bij een van de WTCers was de teleurstelling erg groot, omdat de helm nog thuis lag. De ware sportmentaliteit kwam boven en…… op naar de plaatselijke fietsenzaak, portemonnee leeg geschud en een nieuwe helm was gekocht. Ook was er een probleem met het openen van een cijferslot. Maar gelukkig kwam er een tip om het slot om te draaien. En jawel, nu klopte de cijfercombinatie wel. Zo zie je maar weer, er valt altijd wel iets te beleven.

Om deze dag een goede afsluiting te geven, hebben we met deelnemers die het konden bezetten bij Ni Hao in Ruinen gegeten. Janet en Martje sloten zich aan om lekker mee te eten. Daar zijn ook de voorpagina’s van de Stentor uitgedeeld, met de groepsfoto erop. We kunnen terugkijken op een mooie mountainbike dag. Zeker iets om nog eens weer te doen.

Groeten van,

Albert, Lubbechien, Andre, Lucas, Bianca, Aaltje, Thea, Gerlinda, Miranda, Reinier, Athilde, Aaldert, Cobi, Harrie, Janet, Jan