Snerttocht 2015

WTC Ruinen 14/04/2015

Na een uitstel van 2 weken vanwege barre weersomstandigheden stond vandaag de traditionele snerttocht op het programma. Maar liefst 30 wielrenners stonden om klokslag 9.00 op de Brink in Ruinen klaar voor een over een tocht van zo’n 75 kilometer.

snerttocht-2015Onder leiding van Meek en Meek vertrokken we in 2 groepen richting midden Drenthe. Het stralende zonnetje en wind mee maakten de omstandigheden ideaal. Op het gemakje kwamen we aan in Elp voor een pauze waarin we door de vereniging op koffie en appelgebak werden getrakteerd.

snerttocht-2Na de pauze werd het even wat anders. Daar waar we op de heenweg nauwelijks wind voelden, bleek er toch een straf windje te staan. Dus toch nog even buffelen voor de kopmannen. Zo op zo’n eerste ritje wil er nog wel eens sprake zijn van inferieur materiaal bij bepaalde personen, maar deze zorgen bleken ongegrond. Niet één lekke band of ander gebrek. Zo kwamen we terug in Ruinen, waar bleek dat de tweede groep de eerste had ingehaald zonder deze in te halen. Bij café Hees genoten we om af te sluiten van een kop heerlijke snert.

Het was een zeer geslaagde seizoensopening. Kijk hier naar de fotos!