Verslag MTB tocht in Dwingeloo

WTC Ruinen 05/12/2015

Zaterdag 5 december stond de Dwingelderveld MTB Toertocht op het programma. Na weken van voorbereiding, waarin we met name zenuwachtig werden van de vele regen die is gevallen, moest het vandaag gebeuren.

De eerste voorbereidingen begonnen vrijdagmiddag al. In drie ploegen werd het parcours uitgezet. We waren bang waren voor een nat en modderig parcours, maar dit viel enorm mee. Op een paar plaatsen moesten we even wat omleggen, maar verder was het prima te doen. Tegen acht uur melden de eerste vrijwilligers zich in de sportkantine van VV Dwingeloo. De administratieve mensen om de inschrijftafels klaar te maken , de parkeerwachters en helpers voor de coördinatie buiten en de voorrijders voor de parcoursverkenning. Dat dit laatste nodig is bleek maar weer, een onverlaat had gemeend om een serie pijlen weg te halen. Dit moest dus nog even opnieuw voordat de deelnemers langs zouden komen. Ondertussen was de inschrijving geopend en liep het mooi door. Uiteindelijk bleef de teller op zo’n 500 deelnemers stilstaan. Een heel mooi aantal waar we zeer tevreden mee zijn.

De tocht ging richting Lhee, Lheebroek en het Terhorsterzand. Prachtige natuur en het mooie weer maakten het tot een heerlijke fietsdag. Onderweg hadden we 2 verzorgingsposten ingericht waar een drankje en een versnapering werden verstrekt. Na het vertrek van de laatste deelnemers konden ook de sluitrijders en parcours opruimers aan de slag. Nadat alles binnen en buiten weer was opgeruimd konden we met een goed gevoel naar huis.

En omdat het dit jaar ons laatste evenement was en de feestdagen er aan komen was de bakker gekomen met een heerlijke attentie voor alle vrijwilligers die ons dit jaar hebben geholpen. Zonder deze hulp is het onmogelijk de tochten te organiseren. Dus bij deze nogmaals dank voor jullie inzet. We hopen dat het in de smaak valt.

Ons volgend evenement is de Mtb Marathon Van Ruinen op zondag 6 maart 2016.