Snerttocht 30 maart 2014

WTC Ruinen 30/03/2014

snerttocht-1
Op zondagochtend 30 maart 2014 stonden er op de Brink in Ruinen, recht voor de plaatselijk bekende horecagelegenheid Café Hees, meer dan 40 mensen paraat om te gaan fietsen. Op het programma stond de traditionele snerttocht. Na aftrek van de mountainbikers bleven er uiteindelijk 36 enthousiastelingen over voor de snerttocht. Bij een snerttocht in maart denk je normaal gesproken aan wind, vorst, hagel en regen. Dit jaar was alles anders. Een wazig zonnetje, temperaturen oplopend tot bijna 20 graden en korte broeken. Meek en Meek hadden een route uitgezet die richting Noordwest Overijssel ging. snerttocht-2Vanuit Ruinen eerst naar Havelte en Giethoorn. Vervolgens ging het via Wetering naar de Hoge Weg in Kalenberg, waar bij het plaatselijke cafe een prima stuk appelgebak werd genuttigd. Dit stuk was zo groot dat achteraf gezien een ontbijt bijna overbodig was. Helaas was deze tent niet in staat om een kan koffie te zetten, maar moest dit in het kader van de vooruitgang kopje voor kopje. Afijn, een uur later konden we verder richting de Basse en Steenwijk, waar de plaatselijke bergen werden beklommen. Hier werden we tevens nog even getrakteerd op wat nieuwe fietspaden die er vorig jaar nog niet waren. Na 80 kilometer en echt een prachtige route kwamen we terug in Ruinen. Hier en daar werd al geroepen dat de tocht prima was verlopen, zonder lekke banden, valpartijen en ander ongemak. Echter op 100 meter voor het eind kwakte er nog een renner met de snufferd op het asfalt. Even schrikken , maar het liep gelukkig allemaal goed af.

Terug in Ruinen werd het terras bij Hees meteen volledig ingenomen. Dit was werkelijk een uniek moment dat nog niet eerder vertoond was. Snert eten bij een zonnetje en met zo’n 20 graden op de thermometer. Ook werd hier nog even een bestuurlijke dwaling rechtgezet.

snerttocht-3 snerttocht-4

De uitreiking van de kilometerbokalen. Hier kon de nieuwbakken voorzitter Wim de Blecourt zijn eerste officiële moment als voorzitter uitvoeren. Het bestuur was vergeten om dit op de ledenvergadering doen en nu kon dit mooi worden rechtgezet. Helaas lieten een paar bokaalwinnaars verstek gaan, maar de aanwezigen konden hun beker in ontvangst nemen. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag en de heren Meek en Meek hebben de lat voor de volgende clubtochten hoog gelegd.

snerttocht-5 snerttocht-6 snerttocht-7 snerttocht-8