MTB Route

MTB Route  “Zuidwolde –Dwingelderveld” Achtergrond

 

WTC Ruinen is bezig met het aanleggen van een doorgaande ATB route vanaf de bestaande route Zuidwolde naar de bestaande route Dwingelderveld

De route is globaal aangegeven op bijgaande route kaart.

De route wordt aantrekkelijk met stukken singeltracks en uitdagingen zoals kombochten, heuvels en andere “kunstwerken” op natuurlijke basis.

De route leidt langs diverse “Start en Rustpunten”  die voorzien zijn of voorzien worden van voorzieningen zoals fietsschoonmaakplaatsen, fietsenverhuur en andere fiets gerelateerde zaken.

We hebben van de de Gemeente De Wolden subsidie gekregen in het kader van de regeling  “Initiatiefrijk De Wolden”, aangezien het project bijdraagt aan de sport en toeristisch/recreatieve ontwikkeling van de gemeente. Daarnaast hebben we van de Provincie Drenthe een bijdrage ontvangen in het kader van het Project ‘Op Fietse’.  Deze regeling heeft onder andere als doelstelling om verbindende ATB routes aan te leggen om daarmee Drenthe als fietsprovincie op de kaart te zetten.

De gehele route wordt in fasen aangelegd:

Fase 1 (bijna klaar en al in gebruik genomen)

Fase 2 Realiseren van de route vanaf boswachterij Ruinen via Anserdennen naar Dwingelderveld (paars op de kaart):

Planuitwerking tussen heden en september 2019

Aanleg tussen september 2019 en juni  2020

We worden geholpen door Patrick Jansen van het bedrijf Tracks & Trails.  Patrick is zelf topsporter en heeft heel veel ervaring met het bouwen van ATB routes. Hij  is onder andere betrokken bij ATB route projecten in  Veenhuizen, Roden, Terhorsterzand, Holten, Rijssen etc.  Kijk ook op: http://www.trackstrails.nl/projecten.