Intechneau MTB Marathon Ruinen

21e editie Intechneau MTB Marathon Ruinen is op zondag 6 maart 2022

Veel wielersporters zien er al weer naar uit, op zondag 6 maart 2022 wordt de Intechneau MTB Marathon  Ruinen alweer voor de 21e keer georganiseerd. De start is zoals altijd bij sporthal “De Marse” aan de Mr. Harm Smeengestraat 54 te Ruinen. Plan route

Corona maatregelingen

De tocht zal georganiseerd worden voor de op moment geldende corona maatregelingen van NTFU en Veiligheidsregio Drenthe

Afstanden

45 km is een eenvoudige route en is voor iedereen goed te doen, ook al ben je een beetje onervaren. Deze route gaat richting Echten en over een deel van MTB route Ruinen. Vervolgens richting het Dwingelderveld en via Anserdennen weer richting Ruinen.

Deze afstand heeft een verzorgingspost op ongeveer 25 km waar eten en drinken wordt aangeboden.

60 km is een echte mountainbike route waar alle aspecten van mountainbiken in voor komt. Mooie paden en uitdagende single tracks. Deze route gaat richting Echten en over een deel van MTB route Ruinen. Vervolgens via de uitdagende Postweg langs het Dwingelderveld waar ook een deel van MTB route van Dwingeloo is opgenomen.

Deze afstand heeft twee verzorgingsposten waar eten en drinken wordt aangeboden. De eerste op 25 km en de tweede op 50 km.

85 km dit is een route voor de gevorderde mountainbiker met een prima conditie. Je gaat richting Kraloo waar de uitdagende Postweg op je ligt te wachten. Via een stukje MTB route Dwingeloo gaat het richting Lhee. Na Lhee ga je richting Wittelte, Havelte en Uffelte. Hier rij je een prachtig afwisselend gebied in met de nodige hoogtemeters in de buurt van Havelterberg.

Deze afstand heeft drie verzorgingsposten waar eten en drinken wordt aangeboden. De eerste op 29 km de tweede op 50 km en de laatste op 69 km 

110 km, dat is voor de mountainbiker met een hele goede conditie en veel ervaring. Je krijgt een route te rijden met veel afwisseling. De eerste 50 km is samen met de 60 km route, daarna gaat het met de 85 km route mee richting Wittelte, Havelte en Uffelte. Hier rij je een prachtig afwisselend gebied in met de nodige hoogtemeters in de buurt van Havelterberg.

Deze afstand heeft vier verzorgingsposten waar eten en drinken wordt aangeboden. De eerste op 25 km de tweede op 50 km de derde op 69 km en de laatste op 88 km

Kortom, een fantastisch evenement die als mountainbiker niet mag missen.

Inschrijven

De voorinschrijving zal medio december open gaan. Er kan niet op 6 maart ingeschreven worden.

NTFU leden                         Niet NTFU leden

45 km    € 5.00                    45 km    € 6.00

60 km    € 8.00                    60 km € 10.00

85 km    € 10.00                  85 km  € 13.00

110 km  € 10.00                  110 km  € 13.00

Kinderen tot en met 15 jaar zijn gratis.

Online inschrijven

Hoofdsponsor 

Advies- en installatiebedrijf Intechneau

Partners

De volgende partners maken het mogelijk om dit evenement te organiseren.

Staatsbosbeheer Ruinen

Staatsbosbeheer Dwingelderveld

Natuurmonumenten

En diverse particuliere grondeigenaren