MTB Marathon

Veel wielersporters zien er al weer naar uit, op zondag 1 maart 2020 wordt de MTB Marathon van Ruinen gehouden. De start is zoals altijd bij sporthal “De Marse” aan de Mr. Harm Smeengestraat 54 te Ruinen De belangstelling voor deze jaarlijks terugkerende toertocht blijft groeien, en WTC Ruinen doet er alles aan om ook dit jaar er weer een geslaagd evenement van te maken. Er is keuze uit afstanden van 35, 60, 85 en zelfs 100 km! Door de vele verschillende afstanden met o.a. de 100 km route is deze tocht uniek in Noord-Nederland. In deze afstanden komen alle aspecten van het Drentse landschap aan de orde. De tocht is uitgezet in Zuidwest Drenthe, in de omgeving van Ruinen, Echten, Dwingeloo, Uffelte en Havelte. Er wordt dan door uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en weidegebieden gereden. De beide langste gaan bij Havelterberg genieten van het glooiende landschap met korte, maar pittige beklimmingen. Daarnaast zijn er ook genoeg mooie berijdbare paden opgenomen die men naar keuze kan gebruiken voor een ‘herstelmoment’, of om er nog juist even een schepje bovenop te doen. De 60, 85 en 100 km rijders krijgen ook nog eens de “Oude Postweg” onder de wielen door. Deze uitdagende zandweg werd in de 18e eeuw al gebruikt als Postkoets lijndienst van Groningen naar Amsterdam. Ook is de nieuwe mountainbike route “Giant Track Ruinen” in de route opgenomen. De deelnemers zullen deze track aan het einde van de route gaan beleven. Het is juist deze afwisseling, die het parcours zo aantrekkelijk en uniek maakt. Bij terug komst in Ruinen staan de deuren open van het nostalgisch café van familie Hees. Je fietst dan langs de bar waar je gezellig met je fietsmaten een pilsje kan kopen. Zoals gebruikelijk zijn er op diverse plaatsen verzorging posten. Hier krijgen de deelnemers eten en drinken aangeboden en bij terugkomst krijgt iedere deelnemer tegen inlevering van het polsbandje een heerlijk kop snert in de sporthal kantine. Kortom, een fantastisch evenement die als mountainbiker niet mag missen.

 

 

Ook dit jaar is Energiewacht Groep weer de hoofdsponsor van de MTB Marathon van Ruinen en daar wij heel erg blij mee.

 

 

Inschrijven

Wil je gebruik maken van voorinschrijving klik dan hier

Op 1 maart kan je ook inschrijven in de kantine van de sporthal. We werken met 2 Scan & Go tafels voor een snellere doorstroming.

NTFU leden                         Niet NTFU leden

35 km    € 6.00                    35 km    € 8.00

60 km    € 8.00                    60 km   € 10.00

85 km    € 9.00                    85 km    € 12.00

100 km  € 9.00                    100 km  € 12.00

Kinderen tot en met 15 jaar zijn gratis.

Starten: 35-60 km is tussen 9.00 en 10.00 uur.

Starten: 85-100 km is tussen 8.30 en 9.00 uur.

Routes

Op verzoek van de grondeigenaren geven vooraf geen GPX bestand vrij. Wij hebben wel je favoriete route per afstand op een kaartje gezet.

35 km     60 km     85 km     100 km