MTB clubtocht van 12 mei

WTC Ruinen 12/05/2015

Dinsdagavond 12 mei was de traditionele MTB clubtocht. De organisatie was in handen van Bianca, Aaltje en Janet. Ze hadden een mooie toertocht uitgezet richting Havelte. Een dikke twintig MTB’ers waren komen opdagen.

In drie groepen werd er vanaf de Brink vertrokken. Een groep die op een wat rustiger tempo van start ging, een mix groep met dames en heren die gemiddeld een hoger tempo aanhouden en een groep heren die zichzelf flink uit gingen dagen. De snelle mannen waren al gauw uit het zicht. Via Ansen en Rheebruggen werd Uffelte bereikt. Hier werden de snelle mannen weer ingehaald omdat ze met een lekke band stonden.

Vanaf Uffelte werd de nieuwe MTB lus van Havelte genomen. Dit nieuwe stuk MTB route is aangelegd door bossen en heigebieden. Het is een hele mooie route geworden. Helaas bleek het mulle zand voor deelnemer Piet een fatale uitwerking te hebben. Hij ging onderuit en blesseerde zijn schouder. Bij “De Foake” was er een pauze, en dat kan bij WTC Ruinen natuurlijk niet anders dan met koffie en een flink stuk gebak op het menu.

Na de pauze werd de weg vervolgd en ging het daarna weer op Ruinen aan. De groepen kwamen weer bij elkaar en gezamenlijk werd het laatste stuk uitgefietst. Een zeer geslaagde clubavond werd zo afgesloten.

clubtocht-12-mei-2 clubtocht-12-mei