Mooie MTB Marathon

WTC Ruinen 06/03/2016

Zondag 6 maart is onder ideale weersomstandigheden de MTB Marathon van Ruinen verreden. In tegenstelling tot de weersverwachtingen scheen het zonnetje volop en dit was voor ruim 420 mountainbikers reden om naar Ruinen te komen. Gezien de natte omstandigheden en weersvoorspellingen is de Wielertoerclub hiermee best tevreden.

Dmtb-marathon-2016e toercommissie heeft er in de afgelopen dagen alles aan gedaan om een berijdbaar parcours neer te leggen. De vele regen van de afgelopen weken had het bos op veel plaatsen onbegaanbaar gemaakt. Helaas moest wel worden besloten om de 100 kilometer route te schrappen. Met name de vaste MTB route in het Dwingelderveld was zo slecht dat hier niet te fietsen was. De langste afstand werd hiermee 70 kilometer. Deze route liep van Ruinen, via de Anserdennen naar Havelte, Dwingeloo en Kraloo. Bijzondere attracties waren dit jaar weer de truck waar doorheen werd gereden en de passage door het plaatselijke café Hees. Voor sommige rijders was dit een reden om onderweg een pintje te kopen. Na afloop stond er een lekkere kop snert voor de deelnemers klaar in de kantine van de sporthal. Gezien de vele positieve reacties kan de fietsclub terug kijken op een geslaagde dag.

Naast de tocht voor volwassenen was er ook een Kidstocht. Dit was een rit over 20 kilometer onder begeleiding. De deelnemende kinderen vonden het prachtig en waren erg enthousiast. De tocht ging door de Anserdennen. Na afloop was er voor iedereen een fraaie herinnering.