Geslaagde MTB Tijdrit

WTC Ruinen 05/07/2020

Donderdag 2 juli stond voor het eerst een MTB tijdrit op het WTC-programma en onder bezielende leiding van Jan Mulder en Hans Scholing werd deze avond perfect georganiseerd.
Om zo’n evenement te organiseren is de Giant Track Ruinen hier uitermate geschikt voor. De onderhoudsploeg had  deze ochtend weer flink de handen uit de mouwen gestoken, de track lag er TOP bij!

Om veiligheidsredenen was de oversteek Gijsselte en de lus Echten i.v.m. spoorwegovergang eruit gehaald. Om zeven uur werd officieel het startsein gegeven voor de eerste fietser, elke minuut daarna vertrok
iemand voor 1 ronde van 14 km. De tijdwaarneming was in handen van Betsy Mulder en Christel Mos. Dit seconden werk kun je zeker toevertrouwen aan deze 2 enthousiaste dames.
Jan Willem Bolderdijk ging als een speer en noteerde de snelste tijd. Gert Dekker werd tweede en Herbert de Nijs maakte het podium compleet op 9 seconden van Gert.
Een bijkomstig onderdeel was dat je vooraf je verwachte eindtijd moest inschatten. Henk Slager had het minste verschil tussen schatting en werkelijke tijd, namelijk 15 seconden. Op een gedeelde tweede plaats kwamen André Knol en Aaldert Hooijer. Het was een gezellige bedoening en zeker ook leuk voor het publiek. De catering was dik in orde; koffie/thee, gevulde koeken, frisdrank en hapjes. De kwaliteit van de foto’s zijn niet helemaal optimaal maar dat ligt waarschijnlijk aan de enorme snelheid van de deelnemers. Pechvogel deze avond was Jasper den Hoedt. Hij was zijn schoenen vergeten, nadat hij deze had opgehaald miste hij ook nog een afslag op de route en als klap op de vuurpijl hebben we ook nog geen actie foto van hem.
Het was een zeer geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar.

Uitslag

Hans Jan Betsy en Christel bedankt.