Clubtocht 8 juni 2014

WTC Ruinen 08/06/2014

1e Pinksterdag, 8.30 uur, 17 dames en heren MTBers staan klaar op de Brink om de MTB clubtocht te rijden. Prachtig fietsweer. Aaltje, Bianca, Betsy, Alien en Albert zijn ieder voor- of achter-rijder van de 30-50-70km groep. De organisatie is voor de 1e keer in handen van dames van de MTB trainingsgroep. Er is veel tijd in de voorbereiding gestoken om een zo mooi mogelijke tocht te kunnen fietsen.

Via een afwisselend parcours door Staatsbos Echten, door “de plas” die door beheerst te fietsen met droge voeten is te nemen. Dit lukte …….
Over de Westerbergen, waar enkelmtbclubtocht-juni-3e reeën wegsprongen uit de maïs. Even overleg met de rijders onderling, en daar was ook de 50km groep.

Nu naar Zuidwolde, mooi technisch parcours, en weer de dames die aansluiting vonden bij de voorste groep, want ook zij zijn gek  op het bochtige parcours. Ondanks het verschil in gereden afstand waren de 3 groepen exact gelijk bij het koffieadres. Goede route voorbereiding! Martje en Bianca hebben het koffieadres besproken met als aandachtspunt: Voor ieder appeltaart met slagroom. De bakker heeft vervolgens appeltaart gebakken in plaats van cake.

Het terras verbouwd en WTC weer aan de appelgebak, want dat vinden we gezellig.

Verder op de mooie single tracks via Echten naar Ruinen. Vooral de 30km groep was niet te houden, ze hebben een stuk bij de route aangeknoopt.

Na afloop keek iedereen vrolijk. Organisatie bedankt.