Clubtocht 27 april 2014

WTC Ruinen 27/04/2014

Op zondag de 27e april hadden we een clubtocht  van circa 100 km.  De organisatie was in handen van Aaldert Hooijer die er het thema: ,,Water, Wijdsheid en Wonderschone weggetje” aan verbond. Met 22 mannen dan wel vrouwen stonden we ‘s morgens om half negen klaar voor de 3 W’s van Aaldert.

clubtocht-27-april-1

Via de weg langs de Wold Aa en kriskras door (het waterrijke) Meppel stuurde Aaldert ons eerst naar Zwartsluis. In Zwartsluis moesten we een alternatieve route nemen wegens wegwerkzaamheden. Met volle overtuiging gaf Aaldert aan:  “Gisteren kon je er nog langs”. Zonder enige vertraging van betekenis bereikten we  Genemuiden….bijna. De pont van Genemuiden lag al klaar, maar was niet bemand. Gelukkig kwam tijdens dit zorgelijk moment de schipper van het pontje aangereden.En een paar minuten later waren we in Genemuiden. Over de dijk langs het Zwarte Water via Hasselt bereikten we Zwolle Noord.

clubtocht-27-april-2 clubtocht-27-april-3

Op een idyllisch plekje langs de Vecht lag `De Agnietenberg`,  waar “familie Hooyer” de Hoeve had gereserveerd voor heerlijke koffie met appelgebak. Na deze onderbreking was het tijd voor de terugweg, maar wat als de weg stopt?

Via een lowbudget-pontje over de Vecht konden we de weg toch nog vervolgen. Over de dijk aan de andere kant van het Zwarte Water bereikten we naar Hasselt. En over de Oude Rijksweg vanaf Rouveen leidde Aaldert ons terug via Meppel naar Ruinen. Geheel droog kwamen we helaas niet aan in Ruinen. Een paar regendruppels…

Aaldert bedankt voor het vele water en wijde vergezichten, inclusief onverwachte wonderschone weggetjes!

clubtocht-27-april-4 clubtocht-27-april-5