Clubtocht 24 augustus 2014

WTC Ruinen 24/08/2014

Op 24 augustus om 8:30 uur was het weer zover voor de leden van WTC Ruinen. Albert Luten en Bertus Dekker hadden elk een tocht in gedachten die ons naar Friesland zou leiden. Albert had een tocht van 130 km uitgedacht. Deze zou met een gemiddelde van ± 30 km/uur worden gereden. Bertus had een tocht van ± 100 km. Deze zou met een gemiddelde van ± 27 km/uur worden gereden. Er kon dus worden gekozen. Een mooie ontwikkeling bij de WTC.

Van de 20 rijders gingen er 10 rijders, waaronder ik, met Bertus mee voor de 100 km. Onder een heerlijk zonnetje en met weinig wind ging de tocht via Meppel en Nijeveen de provincie Overijssel in. Via Zuidveen en Steenwijk en het fietspad strak langs Kanaal Steenwijk-Ossenzijl werd al gauw Friesland bereikt. Het zonnetje scheen nog steeds heerlijk (zie foto)…….

In Echtenerbrug dichtbij het Tjeukemeer kwamen de beide groepen weer bijeen voor de gebruikelijke koffie met appelgebak. In de verte kwamen de donkere wolken al in zicht.  Dus tijd om Ruinen weer op te zoeken. Hierbij was gelijk de mogelijkheid om van groep te wisselen. Dit keer met de wind mee gingen we richting Oldemarkt. Wel een kleine bui voor Oldemarkt gehad, maar te klein om er verder over te hebben. Via Witte Paarden, Steenwijk en Havelte bereikte we Ansen. Op dat moment kwam de snellere groep van Albert ons ook achterop.  Een luidruchtige autobestuurder attendeerde de groep van Albert dat tussen Ansen en Ruinen een fietspad is, waarop zij ook moeten rijden. Dat klopt, maar dat zeg je niet door mensen van de fiets proberen te rijden. Toch?

Enfin, ik vond de splitsing in twee groepen een prachtige oplossing, want bij beide tochten is volop genoten op ieder zijn eigen niveau. Hiervoor dank aan Bertus en Albert.

clubtocht-24-augustus-1 clubtocht-24-augustus-2