Clubtocht 20 mei 2014

WTC Ruinen 20/05/2014

Dinsdag 20 mei werd de MTB avondclubtocht gehouden.

Op deze mooie warme zomeravond vertrokken we om 18.30 uur met 37 personen vanaf de Brink in Ruinen. Er waren twee groepen (35 en 50 km) en voor de allersnelsten was er nog een extra lusje aan toegevoegclubtocht-20-mei-2014d. We fietsten via Ansen, Reebruggen naar Uffelte. In Uffelte zijn we richting Holtinge de bossen ingegaan. De wegen varieerden van fietspaden, zandpaden tot smalle hazepaadjes.

De welverdienclubtocht-20-mei-2014-2de koffie met appelgebak bij Theehuis ’t Hunebed smaakte heerlijk.

Na de koffie fietsten we een prachtig rondje om de genieput en vervolgens o.a. via sintelpaden, zandwegen over de heide en door de bossen weer richting Uffelte. Onderweg hebben we nog een tweetal reeën gezien.

Het was een prachtige tocht met hier en daar een incidentje zoals een lekke band en een omgevallen boom. Bertus vloog over een heuvel en zijn fiets kwam er vervolgens ook nog achteraan. Er was voldoende stof en gespreksstof onderweg en technische adviezen en tips van Lubbechien. Bijvoorbeeld zadelpijn kan veroorzaakt worden doordat je zadel te laag staat.

Om 21.30 uur waren we weer terug in Ruinen waar we Lubbechien bedankten voor het organiseren van deze mooie tocht. Het was een superavond!