Clubtocht 2 november 2014

WTC Ruinen 02/11/2014

De weersverwachting had het al aangegeven dat het een mooi dag zou worden, maar dit bleek niet alleen voor het weer te zijn. ‘s Morgens om half negen stonden al gauw 13 mannen en 16 vrouwen met hun MTB in het zonnetje op de Brink in Ruinen. De WTC-leden hadden de keus om met de snellere groep te rijden (± 60 km onder leiding van Wim) of de langzamere groep (± 40 km onderleiding van Bianca en Aaltje).  Dit gezegd hebbende kon de tocht beginnen.

Onderweg is er nog een rijder bijgekomen. Via Ansen en Rheebruggen gingen beide tochten  naar het bos nabij Uffelte, waar de eerste beproevingen van klimmen en dalen rondom het Finse Meertje plaatsvond. Vervolgens werd het naast gelegen bosgebied Holtinge bezocht. Nadat ook de genieput was bedwongen, lagen onze fotografen klaar om de beklimming naast het Hunehuis vast te leggen. (zie foto´s)  Daarna werd het rustpunt bezocht.

clubtocht-2-november-2014-4 clubtocht-2-november-2014-3 clubtocht-2-november-2014-2 clubtocht-2-november-2014-1

Bij de nabij gelegen “De Foake”, oftewel Theehuis ´t Hunebed, werd met z´n allen de koffie met gebak genuttigd. En na een gezamenlijke foto kon deel 2 van de tocht beginnen. Voor de snellere groep was dat een onderlinge wedstrijd van 12 kilometer over de vaste MTB route. De overige rijders/rijdsters hebben de bossen bij Darp en Havelterberg verkend.

Natuurlijk was de slechte wegwijziging, hinder van andere rijders, materiaal kapot, last van de zon, slechte tijdwaarneming van invloed op de uitslag. Maar de volgorde van binnenkomst bij de wedstrijd was: Gert, Renier, Albert, Jan Boverhof, Arend, Lubbechien, Jan Hendriks, Jans, Bertus en Aaldert. Roel was afgestapt wegens panne.  Gert gefeliciteerd!!

De snellere groep heeft nog een extra lus in Holtinge gereden, maar beide groepen zijn weer via het bos nabij Uffelte en Rheebruggen naar Ruinen teruggekeerd. De conclusie was een zonnige tocht en voor iedereen wat wils.

clubtocht-2-november-2014-5