Clinic Bart Brentjes bij WTC Ruinen

WTC Ruinen 29/11/2014

WTC Ruinen krijgt les van het hoogste niveau.

Wieler Toer Club Ruinen heeft op zaterdagmorgen 29 november een clinic gekregen van Olympisch kampioen Bart Brentjes en zijn teamgenoot Jeroen Boelen. Deze jongens waren op uitnodiging van ons WTC-lid André Knol. Dit was voor 30 leden een goede reden om die zaterdagmorgen bij de sporthal De Marse te verschijnen.

clinic-bart-brentjes

Bart Brentjes was net terug van een wedstrijd in Brazilië, waar het boven de 40 graden was. Die zaterdagmorgen was het iets frisser in Ruinen (net boven het vriespunt). Na een kopje koffie, een bandenspanningcheck en een groepsfoto kon er gefietst worden. Natuurlijk is de Anserdennen een leuk begin voor de warming up. Na wat fietsen was er tijd voor technische tips, trucs en vragenvuurtje. Daarna was Dwingelderveld aan de beurt voor de hogere heuvels en het mulle zand.

Na anderhalf uur rijden was het tijd voor een pitsstop, waarbij Evert als pitspoes ons van drinken en koek voorzag. Natuurlijk moesten Bart en Jeroen hun kunsten even laten zien, die de WTC leden na mochten doen. Hierbij was de conclusie dat WTC Ruinen nog niet het niveau heeft van Bart en Jeroen. Daar wordt nu met onze nieuwe MTB-kennis aan gewerkt. Ook was er uitgebreid tijd voor vragen en uitleg over de nieuwste ontwikkelingen op MTB gebied. Al dwalend door het bos ging het weer richting Ruinen. Bart was verrast van het mooie gebied Dwingelderveld en zag potentiële kampioenen binnen onze club. (helaas werden hierbij geen namen genoemd). Na het bedanken van Bart, Jeroen en André ging iedereen met een grote glimlach weer naar huis.

Foto’s van deze dag zijn te vinden op onze foto pagina.