Blue Lagoon MTB Clubtocht

WTC Ruinen 01/11/2015

Afgelopen zondag 1 november stond de laatste clubtocht van dit jaar voor de leden van WTC Ruinen weer op het programma. De racefiets staat in de winterstalling, dus een tocht op de Mountainbike. De tocht had de naam Blue Lagoon MTB tocht meegekregen, die dit jaar was georganiseerd door Wim Jalvingh met medewerking van Gert Dekker.

Om half negen stonden 20 fietsers in dichte mist op de Brink klaar voor vertrek. Er werden 2 groepen gevormd, de snelle groep onder leiding van Gert en de relax groep onder leiding van Wim.
Vanaf de start ging het richting Lissabon en Engeland. Even rustig infietsen was er niet bij en het ging meteen hurry up met onze snelle mannen. Via de Anserdennen ging het via Dwingeloo en Eemster richting Blue Lagoon, of te wel het Blauwe Meer. Ondertussen was er een klein probleempje gerezen omdat Wim even een achterblijver van de snelle groep opwachtte en de rest gewoon doorreed. In de dichte mist was hij zijn groep kwijtgeraakt en dat is niet handig als je moet aangeven waar de route langsgaat. We vonden elkaar echter terug en konden voort richting Blue Lagoon. Hier konden we nog even een beachrace over het strand rijden en een prachtig rondje om het meer maken.

Via Geeuwenbrug ging het naar Diever, waar het traditionele Appelgebak weer op het menu stond. Beide groepen kwamen nagenoeg gezamenlijk op de rustpauze aan en nadat we het café even opnieuw hadden ingericht konden we gezamenlijk aan de welverdiende versnapering.

Verder ging het via de bossen van Diever naar Wapse, Wapserveen naar het bosgebied achter Uffelte. Hier kwamen we langs een idyllisch meertje met een toch wel lastige track. Daarna op Rheebruggen en weer op Ruinen aan. Een aantal deelnemers hoopten dat we hier de laatste zandpaden zouden berijden, maar dat bleek ver naast de waarheid. Het lukte namelijk om tot 100 meter voor de finish nog zandpaden te vinden. Na een verrassend rondje Ruinen kwamen we aan bij ons startpunt. Beide groepen hebben respectievelijk 60 en 67 kilometer gereden. In café Hees werd tenslotte nog even nagepraat en Bokbiertje of een andere versnapering genomen. Gezien de positieve reacties hebben de deelnemers genoten van een mooie en verrassende tocht. Op de afbeelding een indruk van de route.

blue-lagoon-mtb-clubtocht